161108 : Doc Lounge - The Bolivian Case (BOL/AUS, 2015)

Filmen om Norges mest uppmärksammade narkotikafall – Som en kombination av de saftigaste delarna i reality-TV och ett verkligt Pulp Fiction är The Bolivian Case en sensationell, kriminell exposé som belyser vårt allt mer formbara rättssystem.

The Bolivian CaseTHE BOLIVIAN CASE – Violeta Blue / Bolivia Australien / 2015 / 80 min.
På väg ut ur Bolivia arresteras tre norska tonåringar med 22 kg kokain i sitt bagage. De tre tjejerna sätts i fängelse och blir omedelbart skållhett material för löpsedlarna hemma i Norge. Men trots att alla tre åtalas för samma brott börjar media utforma väldigt olika profiler kring dem. Ord som ”offer” och ”naiv” knyts tidigt till en av dem, vilket sätter in första kilen mellan fängelsevännerna. Lägg till skandalösa storys som graviditet bakom galler, olagliga rymningar och professionella kidnappningar där arbetet bakom artiklarna är minst lika häpnadsväckande som innehållet i tidningarna. Som en kombination av de saftigaste delarna i reality-TV och ett verkligt Pulp Fiction är ”The Bolivian Case” en sensationell, kriminell exposé som belyser vårt allt mer formbara rättssystem.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 8 november, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo