150929 : Doc Lounge - Who the F**k is Stefan Berg? (SE, 2015)

Doc Lounge Malmö presenterar världspremiären av Who the F**k is Stefan Berg? Med regissörsbesök och vernissage!

Vi är fantastiskt stolta att kunna presentera världspremiären av Malmöfilmaren Stefan Bergs unika självporträtt Who the F**k is Stefan Berg? Missa inte denna helkväll med besök av både regissör och filmteam, premiärmingel, vernissage och spännande installationer!

Stefan BergWHO THE F**K IS STEFAN BERG? – Stefan Berg, 58 min, Sweden, 2015
Efter 18 år som filmare vänder Stefan Berg kameran mot sig själv. Han möter en man som aldrig passat in. För att ta reda på varför han blivit den han är återvänder han till sin barndom i 60-talets Malmö. Där återupplever han känslan av att vara oövervinnerlig som en del av popkulturens euforiska anda men han konfronteras också med de trauma som kom i vägen till följd av föräldrarnas misslyckanden. I en dialog med den tioårige pojken Stefan Berg, som visar sig tala med tydlig röst inom honom, reder han ut vad som egentligen hände. Relationen till föräldrarna och den skuld som vilat i familjen ställs på sin spets.

“När jag var liten ville jag bli popstjärna. Det stod klart redan efter att jag som 8-åring sett Rolling Stones i Baltiska Hallen i Malmö sommaren 1965. Detta var dock inte något yrkesval som fanns på kartan i 60-talets Svenska Folkhem. I synnerhet inte på Fridhem i Malmö. Bara direktörsbarn och läkarbarn så långt ögat nådde. Och så jag, en udda figur från Stockholm med alldeles för långt hår. Vilse i en tråkig värld.”Stefan Berg

GÄST: Filmens regissör Stefan Berg gästar kvällen och möter publiken under ett Q&A efter visning.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 29 september, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Finns på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (Köpes i kassan för endast 350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö & Lund. Passa på att köpa ditt guldkort tidigt på säsongen!). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo