141202 : Doc Lounge - Advanced Styles (USA, 2014) - SÄSONGSAVSLUTNING

Höstsäsongens sista Doc Lounge-kväll i Malmö blir självklart något utöver det vanliga! Förvänta dig en helkväll med glitter, flärd och liveakter och överraskningar!

Advanced StyleADVANCED STYLE – Lina Plioplyte, 72 min, USA
I den färgstarka och stilmedvetna dokumentären “Advanced Style” (Baserad på bloggen med samma namn) får vi möta kvinnor som alla lever för mode och har gjort så i årtionden. Ålderspannet på dessa modeljeon som innebor New Yorks gator sträcker sig mellan 62-95 år! Genom sin eklektiska stil vägrar de låta sig styras av rådande åldersideal. En respektfull, mycket underhållande och gripande skildring av dessa unika kvinnor.

LIVE
Vad vore en säsongsfinal på Doc Lounge utan en fantastisk liveakt på scen? Vi är mycket glada att kunna presentera en överraskningskonsert med ett av Malmös bästa band som äntligen är tillbaka med nytt material. Vilka det är? Kom så får du se!

SHOWCASE & MODEVISNING
Kvällen till ära har vi bjudit in Calypso Vintage, Vintagemässan och Humana för ett stort vintage-showcase med modevisning innan filmen!

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 2 December, kl 19:00, filmen börjar kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Finns på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (Köpes i kassan för endast 350 kr och gäller alla höstens ordinarie visningar i Malmö & Lund. Passa på att köpa ditt guldkort tidigt på säsongen!). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo