141007 : Doc Lounge - Narco Cultura (USA, 2013)

Den mexikanska byn Juárez har kallats “the murder capital of the World” och varken polis eller myndigheter tycks kunna göra något åt kartellernas ständigt växande makt. Narco Cultura skildrar det sedan nästan 10 år pågående drogkriget i Mexiko och vi får följa några av de främsta Narcocorrido-artisterna, en musikgenre sprungen ur narkotikakriminaliteten. En gripande och omskakande skildring av en explosiv subkultur, av prisbelönte regissören och fotografen Schaul Schwarz.

Doc Lounge - Narco CulturaNARCO CULTURA – Shaul Schwarz / USA / 2013 / 103 min
Gripande dokumentär om knarkkriget i Mexiko och kulturen som har växt fram i dess kölvatten. Den enda möjligheten för unga människor att ta sig ur slummen är att ge sig in i den våldsamma knarkvärlden, något som har lett till att brottslingar blivit ikoner och förebilder. En subkultur som fött en musikgenre där livet som kriminell glorifieras.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Kulturstöd, Film i Skåne,SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 7 Oktober, kl 19:00, filmen börjar kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Finns på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (Köpes i kassan för endast 350 kr och gäller alla höstens ordinarie visningar i Malmö & Lund. Passa på att köpa ditt guldkort tidigt på säsongen!). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo