140902 : Doc Lounge - Tusen Bitar (SE, 2014) - Säsongspremiär

”Elvis Presley fick mig att börja sjunga, The Beatles att spela gitarr, Bob Dylan att bry mig om lyriken i rocksånger och Mikael Wiehe att börja skriva egna sånger”Björn Afzelius

Säsongspremiär med förhandsvisning av filmen om Björn Afzelius! Äntligen är det höstpremiär för Doc Lounge! Vi inleder säsongen med att i samarbete med Folkets Bio Malmö och TriArt ha en exklusiv förhandsvisning av Stefan Bergs och Magnus Gerttens porträtt av Björn Afzelius, som har biopremiär den 5 september. Kvällen kommer såklart inringas avmusik och som DJ har vi bjudit in Hemma Hos Festival!

Björn AfzeliusTUSEN BITAR – Magnus Gertten & Stefan Berg / Sverige / 2014 / 100 min
Med Mikael Wiehe och Marianne Lindberg De Geer som ledsagare gör vi en resa in i Björn Afzelius liv. En berättelse om en man med många motsättningar inom sig. En protestsångare, men också en sentimental balladsångare. En handfast politisk aktivist, men även en obotlig romantiker. Privat pratade han aldrig om sig själv, men i sina texter sa han desto mer. Björn Afzelius var artisten som kritikerna älskade att hata och publiken älskade.

Filmarna Stefan Berg och Magnus Gertten har haft tillgång till ett ymnigt arkivmaterial och intervjuat personerna som stod honom närmast. Resultatet är ett unikt porträtt som visar nya sidor hos en en modig idealist ständigt på jakt efter den bekräftelse han aldrig fick som barn.

Ledmotivet sjungs av Laleh och är en tolkning av Tusen bitar, en av Afzelius mest kända och omtyckta sånger.

DJ: Hemma Hos Festival!
Hemma Hos Festival gör comeback. På scen finner ni artister som ni måste leta djupt under stenar för. Hemma Hos Festival fångar känslan och atmosfären som ni har saknat. Vi vill inte verka narcissistiska, men det här kommer bli bra.

För att så ett frö besöker vi nu olika platser. Tillsammans med er och vår eminenta skivsamling. Vi vill bygga ett tidigt förtroende med musiken som redskap. Vi berättar helst inte vad vi spelar, men kom förbi och vinka så vinkar vi tillbaka med ena handen och med andra handen omsorgsfullt på skivspelaren. Då får du även höra vad det blir för musik. Allt för att höja förväntningarna. Flumrock, hipster-hip hop och 60-talssoul är tre ledord. Ledord som övergår till löften och löften som övergår till konkreta handlingar. Handlingar som kommer att serveras på ett silverfat med vita handskar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Nordisk Panorama, Malmö Kulturstöd, Film i Skåne,SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 2 September, kl 19:00, filmen börjar kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Finns på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (Köpes i kassan för endast 350 kr och gäller alla höstens ordinarie visningar i Malmö & Lund. Passa på att köpa ditt guldkort tidigt på säsongen!). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo