130312 : DOC LOUNGE - Moon Rider (DK, 2012)

På tisdag välkomnar vi våren med öppna armar och förvandlar Babel till ett cykelmekka av rang. Det bjuds på den inspirerande filmen MOON RIDER, cykelutställning, specialinbjudna gäster, Cykelkökets mobila verkstad och ett ett helt perfekt soundtrack.

KVÄLLENS DJs: Philip och Patch är medlemmar i Pista Malmø och har de senaste åren hållit i Un Giro di Sporco Sud – Sveriges största fastnavslopp. Till kvällens soundtrack utlovas bland annat på Kraftwerk, Daft Punk och Tron, men även inslag av Kavinsky och Cut Copy.

BONUS: Cykelköket besöker oss med sin mobila verkstad.

MOON RIDER – Daniel Dencik / Danmark / 2012 – Filmmusik: Erik Enocksson
När Rasmus Quaade är arton år bestämmer han sig för att bli en professionell cyklist, en av hans främsta strykor är att han inte lyssnar till sin kropps varningssignaler. Det är en extrem fysisk och psykisk kamp, Rasmus fysik är perfekt för cykling, men hans tankar och konstant reflektion om liv och död blir hans största motståndare i kampen för att leva ut sin dröm: att bli världsmästare i tempolopp. Det är en berättelse från insidan av en racing hjälm, Rasmus bjuder med oss på hans stora turné, där vi möter tvivel, rädsla, död disk, men även eufori av att vara bland de bästa i världen. Med oförsynt rå ärlighet och kameran fäst på Quaades cykelhjälm visar ’Moon Rider’ vilket mod, vilja och styrka det krävs för att bli en professionell cyklist. Ett hjärtskärande porträtt av en ung talangs extrema och ensamma liv.

In English: We recognise champions at their pinnacle. But what does it take to get them there? Moonrider looks inside the mental and physical struggle of young Danish cyclist Rasmus Quaade to become a professional rider. Shot on stunning super 8, the beauty and the torment of the lonely world of cycling is caught at every turn.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

VAD: DOC LOUNGE
NÄR: Tisdag 12 Mars, kl 19:00, filmen börjar kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÈ: 70 kr eller Doc Lounge Guldkort (Köpes i kassan för endast 300 kr och gäller alla höstens ordinarie visningar i Malmö & Lund. Passa på att köpa ditt guldkort tidigt på säsongen!). Student/Pensionär 50 kr.
WWW: doclounge.se/malmo