181124 : Din Näst Bästa Kompis pres. Hanna Järver (SE) + Altona (SE) LIVE

Den 24 november kommer Hanna Järver till Babel och Din Näst Bästa Kompis med sina fantastiska popmelodier och magiska texter!

HANNA JÄRVER (SE)
Med kritikerrosade EP:n ”Närke” från 2015 fick hon sitt genombrott som bland annat ledde till dubbla P3 Guld-nomineringar. Nu är Hanna Järver verkligen tillbaka. I april släppte hon sitt debutalbum ”So Long” och åkte på en efterföljande turné med stopp i Göteborg, Örebro, Stockholm och Växjö. Hanna Järver fortsätter glänsa på scen och gör sig nu redo för en efterlängtad höstturné.

I sina texter är Hanna Järver både hudlös och rättfram, sårbar och uppkäftig. I vardagsnära scener beskriver hon känslor och situationer med en precision som många av oss kan känna igen sig i. Eller som SKAP- juryn uttryckte det i samband med att de gjorde Hanna till en av årets stipendiater 2017: ”En electropopmästarinna som alltid är utlämnande men aldrig lämnar någon utanför.”

De elektroniska ljudlandskap som bär Hanna Järvers omisskännliga prägel är en förunderlig omgivning att vistas i. Mjuka synthmattor byggs på med lager på lager-körer och gitarrslingor som tornar upp sig mot himlen.
https://www.facebook.com/hannajarvermusik/

ALTONA (SE)
Altona är Malmöbandet som namngivit sin egna genre; Schlagerpunk. De hämtar melodier, refränger och stjärnglans från schlagern och attityd och gnissel från punken. Ett inslag av pumpande discorytmer har tillkommit i Altonas ljudbilden på sistone.
https://www.facebook.com/altonamusic/

“Malmöbandet Altona kallar sin genre för schlagerpunk. Med stiligt glättig estetik, gnisslande gitarrer och stenhård attityd lyckas de skapa musik som inte liknar något annat. Den närmsta jämförelsen vi kan komma på är att de låter lite som ett discoinfluerat Pascal, men bara lite. Båda låtarna som finns på Spotify – ”Hundratals bilder” och ”Nu står det stilla” – förtjänar din fulla uppmärksamhet. Briljant.” – HYMN.se

VAD: Din Näst Bästa Kompis pres. Hanna Järver (SE) + Altona (SE) LIVE
NÄR: Lördag 24 november, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 140 kr, student 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 140 kr, student 120 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Hanna Järver, Altona


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.