180609 : Din Näst Bästa Kompis pres. Det Stora Monstret (SE) + Allra Käraste Syster (MÖ) LIVE

Det Stora Monstret är äntligen tillbaka med en ny skiva och nu kommer han till Din Näst Bästa Kompis och Babel för att köra live!

DET STORA MONSTRET (SE)
2014 gav Det Stora Monstret, alias Jacob Johansson, ut sitt självbetitlade debutalbum – en skiva som Gaffa kallade ”årets svenska debut” och som hyllades unisont av kritikerkåren. Singeln ”Kolibrins vingar” gick direkt in på P3 och albumet blev nominerat till både Gaffapriset och Manifestgalan. Ett tydligt genombrott.

Den 25 maj 2018 är väntan äntligen över. Då får en åter chans att försvinna in i Monstrets karakteristiska tunga poplåtar sprängfyllda med bitterljuva melodier och den spröda men vassa lyriken som beskriver och ifrågasätter den värld vi lever i på ett alldeles eget sätt. Då släpps nya fullängdaren ”En drömd plats”.

”En drömd plats” är mer explosiv och storslagen än debuten, utan att tappa närheten. Det är tydligt att när Monstret nu återvänder, har det vuxit sig än större. Detta är ett mer dynamiskt album, på sina håll mer inzoomat och på andra håll mer utzoomat. Monstret dyker denna gång ännu djupare och stiger högre. Liksom på debuten för Jacob Johansson samman det ytterst personliga med en relevans på ett globalt och existentiellt plan.

ALLRA KÄRASTE SYSTER (MÖ)
Allra Käraste Syster är en innovativ, kraftfull popkvintett som har spelat tillsammans sedan starten av 2013. Musiken har beskrivits som “Stämningsladdad, vacker och liksom långsamt växande popmusik” (Klubb Gordon), ”dramatisk sagolik musik” (Hymn) och ”popmusik som utmanar tre-ackord-tack-å-hej med underfundighet och berättarglädje.”(PSL) Musiken är ett resultat av pianisten Ylva och sångerskan Andreas lekfulla komponerande, sammanvävt med samtliga bandmedlemmars personliga musikaliska insatser. Varje instrument har en högtstående plats i varje arrangemang. I Allra Käraste Systers musik hörs referenser från likväl pop som från jazz, och ett framtidshopp om att få leverera den dynamiska musiken på en stor konsertarena.

På scen den 9 juni ser vi
Andrea Hatanmaa – Sång, synthar
Ylva Almcrantz – Piano
Liam Amner – Trummor
http://karastesyster.com/

VAD: Din Näst Bästa Kompis pres. Det Stora Monstret (SE) LIVE
NÄR: Lördag 9 juni, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Allra Käraste Syster (MÖ)
FÖRKÖP: 140 kr, student 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 140 kr, student 120 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Det Stora Monstret, Allra Käraste Syster


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.