180413 : Din Näst Bästa Kompis pres. 1921 (SE) LIVE + Loljud (SE)

Indieklubben Din Näst Bästa Kompis presenterar 1921 på Babel för att bjuda på elektroniska toner med magisk falsettsång som för tankarna till Active Child och Bon Iver.

1921 (SE)
Nya duon 1921 är David Åhlén, sång och Andreas Eklöf, elektronik och synth som tillsammans skapar en slags elektronisk kammarmusik med magisk falsettsång som för tankarna till Active Child och Bon Iver.

Debutalbumet “In my veins” släpptes den 24 november och hyllas av både press och publik. Efter en supportturné i Europa till både Loney Dear och Jay Jay Johansson kommer 1921 nu till Malmö och Din Näst Bästa Kompis för att stå i fokus!

“Ett sällsamt flimrande andrum mellan electronica, kammarpop och Arvo Pärts religiösa minimalism.” – DN

“En alldeles bedårande vacker enhet.” – HYMN.se
1921
Din Näst Bästa Kompis

LOLJUD (SE)
Loljud, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon ljud och oljud, som tillsammans med samplade trummor, syntar, sång och uttrycksfulla videoprojektioner skapar experimentell elektronisk värld som rymmer både drömmar och dans.

Loljuds musik har liknats vid akter som The Knife, Björk och Sia och hon har spelat på flertalet platser i Sverige och Europa, bland annat som förband till bland annat Titiyo och Jenny Hval. Hon spelar även tillsammans med artisten Maxida Märak och är del av Synth Babes – ett kollektiv och en platform för kvinnor och transpersoner som gör elektronisk musik. Under 2018 släpper Loljud sin första EP.
https://www.facebook.com/loljudofficial/
http://www.loljud.com

VAD: Din Näst Bästa Kompis pres. 1921 (SE) LIVE
NÄR: Fredag 13 april, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Loljud (SE)
FÖRKÖP: 80 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter.
I DÖRREN: 80 kr, student 70 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: 1921, Loljud


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.